Ocak 14 00:09

ÜSTAD AHMET AKGÜL HOCAMIZIN KONYA KAMP SOHBETİ

ÜSTAD AHMET AKGÜL HOCAMIZIN KONYA KAMP SOHBETİ

ÜSTAD AHMET AKGÜL HOCAMIZIN

KONYA KAMP SOHBETİ

      

Şükür, teşekkür ve tebrikten sonra;

Cenab-ı Hak, yeryüzünde Kendi Zatına halife-temsilci olabilecek ve kuracakları Adil Devlet düzeniyle, temel insan haklarına dayalı bir barış ve bereket sistemini yürütecek özellik ve kabiliyetlerle, ve tabi imtihan mesuliyetiyle insanları yarattı.

İnsanları; hayvanlardan ayıran ve faziletli kılan 4 temel farklılıkla donattı.

1- İnsanlar; “doğru”yu “yanlış”tan ayırma yeteneğine sahip kılınmıştır.

2- İnsanlar; “güzeli çirkinden, iyiyi kötüden” ayırabilme kabiliyetiyle yaratılmıştır.

3- İnsanlar; “faydalı ile zararlıyı” ayırma yeteneğine sahip bulunmaktadır.

4- İnsanlar; “zulüm ile adaleti” birbirinden ayıracak yeteneklerle yaratılmıştır. Bu özellikler hayvanlarda bulunmamaktadır.

Örneğin, 2+2’nin 4 ettiğini bir çocuk dahi bilebilir, ama bir tavuk bilemez.

Bir parktaki güzel ve çirkin düzenlemeleri ve iyi kötü projeleri insan fark edip bilir, ama kediler bilemez…

Hangi bitkilerin faydalı ve zararlı olacağını ne kadar yenirse yararlı olacağını ve kış için hazırlık yapılacağını insanlar bilir, keçiler bilemez.

Ve yine kendi sahibinin bahçesinde otlamanın hak ve adalet, komşunun tarlasına zarar vermenin zulüm ve haksızlık olduğunu, insanlar bilir ama inekler bilemez…

Aziz Erbakan Hocamızın bu tespitlerinden şu nokta da anlaşılmaktadır ki; doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan, iyiyi kötüden ve adaleti zulümden ayıramayanlar henüz gerçek ve olgun insan olma vasfını kazanamamışlardır.

“Andolsun, (küfre, kötülüğe ve nankörlüğe sapan) cinn ve insanlardan birçoğunu cehennemlik (olarak) yetiştirip, fırsat verip çıkardık ki: Onların kalpleri vardır, bununla (gerçeği) kavrayıp anlayamazlar. Gözleri vardır, onlarla (ibret alarak) görüp bakamazlar. Kulakları vardır, bununla işitip (hakikati) duyamazlar. Bunlar, hayvanlar gibidirler, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar, (yaratılış amacından ve ahiret hazırlığından) gafil olanlardır.”(A’raf: 179)

A- Doğruyu yanlıştan ayırma yeteneği AKIL’dır, bu yetenekle “İLİM” ortaya çıkmıştır.

B- Faydalıyı zararlıdan ayırma, yararlı ve ihtiyaç karşılayıcı olanı hazırlama kabiliyeti NEFİS sahasındadır, bunlar “EKONOMİ”nin ilgi alanındadır.

C- Adaletle zulmü ayırma, herkesi hak ettiğine kavuşturma yeteneği VİCDAN sayesindedir ve bunlarla SİYASET ve HUKUK düzeni yapılandırılmıştır.

D- İyi ile kötüyü, güzel ile çirkini birbirinden ayırma, Hak’ka tabi ve taraf olup bâtıldan uzak durma yeteneği HİSSİYAT ve MANEVİ DUYGULAR sayesindedir ve bu konu AHLAKİ ve DİNİ KURUMLARIN konusu olmaktadır. İşte bu nedenle ADİL DÜZEN’de 4 ayrı, ama irtibatlı düzen bulunmaktadır. Bunlar:

1- Ekonomik Adil Düzen, 2- Adil Siyasi ve Hukuki Düzen, 3- Adil İlmi ve Eğitim Sistemi, 4- Adil Ahlaki Düzen olmaktadır.

Yeri gelmişken şu bilimsel gerçeği bir kez daha hatırlatmış olalım:

Artık kesinlikle biliyoruz ki, nebatat ve hayvanat dahil, bütün canlı varlıklar ve insanlar; dişi ve erkek iki hücrenin birleşmesinden oluşmaktadır. Bilimsel GEN araştırmaları ortaya koymuştur ki; canlıların temel yapı taşı olan o tek hücrenin etrafında bir zar bulunmaktadır, içerisinde plazma sıvısı vardır, bunun ortasında ise GEN dediğimiz asıl kromozom çekirdeği yer almaktadır. Ancak yapılan çok masraflı ve uzun zamanlı bilimsel araştırmalar şu gerçeği ispatlamıştır ki; bütün bitkilerin kromozomları - GEN’leri TEK boğumlu, bütün hayvanların kromozomları ÇİFT boğumlu, ama insanların kromozomları - GEN’leri ise ÜÇ boğumlu olmaktadır. Bunların başkalaşması ve birbirine geçiş yapması bilimsel olarak imkânsızdır. Yani Darwinistlerin iddia ettikleri gibi, cansızların canlılara, bitkilerin hayvanlara ve maymun gibi hayvanların insanlara dönüşmesi olağan dışıdır.

Devamını okumak için tıklayınız.

Yorum Yaz