Ocak 13 23:28

RUSYA’DA WAGNER İSYANI PERDE ARKASI VE MUHTEMEL SONUÇLARI

RUSYA’DA WAGNER İSYANI PERDE ARKASI VE MUHTEMEL SONUÇLARI

Rus-Putin yönetiminin Ukrayna’ya saldırma hatası, sonra mecbur kalıp paralı asker Wagner’i aşırı yetkilerle donatması ve bu grubu sadece Ukrayna'ya karşı değil, Rusya içinde de yetkili ve etkili konuma taşıyıp şımartmasıdır. Wagner’e verilen bazı sözlerin tutulmaması ve sadece ucuz kahraman(!) olarak kullanılması da bunları kızdırdı. Bazı Batılı odakların Wagner’i kışkırtmaları ve bir isyan sonucu Rusya'nın başına taşıma hesapları da bu isyanı hızlandırdı. Putin'in bu isyanı derhal durdurmaması, diğer muhalif güçlerin de Wagner'e katılıp isyanın yayılmasına yol açacaktı. Rus halkının ekonomik ve sosyal sıkıntılardan dolayı bu isyana sıcak bakması da, alınacak tedbirleri zorlaştırmaktaydı. Ayrıca Putin, haksız ve dayanaksız Ukrayna saldırısının hukuki sorunlarını ve sonuçlarını Wagner’e yıkmak ve Rus Ordusunun kayıplarını ve sorumluluklarını azaltmak için bunlara yol açmıştı. Hatta sanki Rusya'da ikinci bir paralel devletmiş gibi, Wagner’e hem Çin ve Kuzey Kore gibi ülkelerle silah ve ortak savunma anlaşmaları yapma yetkisi tanınması… Hem de Rusya'daki bazı stratejik madenlerin ve şirketlerin korunmasının Wagner’e bırakılması, üstelik Wagner’e istediği kadar mühimmat ve silah sağlaması Putin'in başına bu belayı açmıştı. Putin; peşinen ve bilinçli şekilde Wagner’i ve liderini “HAİN” ilan ederek, kangrenleşen bu çıbanı kökünden halletme yoluna gitmesi, devlet tavrı olarak doğru ve uygun sayılsa da, çok pahalıya mal olacağı ve fazlaca kan akacağı bilindiğinden bazı tavizlere yanaşmıştı. Wagner'in başındaki Prigojin’in doğrudan Putin'i hedef almayıp, Savunma Bakanı'nı ve Genelkurmay Başkanı’nı, görüşmek üzere ayağına çağırması... Aksi halde Moskova'ya yürüme uyarısı, Rusya'nın yönetimine bizzat oturmak değil de ikinci adam olmak arzusunu yansıtmaktadır. Böylece sorumluluk ve sıkıntıları Putin'in üzerine yüklemiş olacak, ama kendi nüfuz ve çıkar çarkını güçlendirmiş olacaktı. Yani Putin'in kendileriyle ilgili sinsi hesaplarını, şimdi onlar Putin'in başına saracaklardır.

Polonya Lideri Andrzej Duda gibi Batılıların, şimdilik bu gelişmeleri memnuniyetle izlese ve kendi çıkarlarına zannetse de, perde arkasındaki asıl Siyonist senaristlerin neler planladıkları ve satrançta hangi piyonları harcayacakları henüz belli olmadığından, sevincinin kursağında kalma ihtimali de unutulmamalıdır. Ve tabi bekleyip görelim, elbette Allah'ın da bir hesabı vardır!.. Ancak Wagner'in, derme çatma, delip takma ve geçici çıkarlar için toplama militanlarıyla, Rus Ordusuyla kolay kolay başa çıkamayacağı da ortadadır. Kaldı ki Rusya'da Wagner gibi, örneğin Çeçen Kadirov gibi daha 10'a yakın militarist yapı bulunmaktadır. Bütün bunlar Rus Devletine ve Putin yönetimine geçici bazı kolaylıklar sağlasa da, önünde sonunda başlarına bela alacakları pek hesaba katılmamıştı.

Bu arada bazı Batı medyası, Putin'in özel bir uçakla Moskova'dan ayrıldığını ve sular duruluncaya kadar saklanacağını yazmışlardı. Moskova ise, Putin'in görev başında olduğunu açıklamış, bu haberleri yalanlamıştı.

Makalenin tamamı için:https://www.millicozum.com/mc/duyurular/rusyada-wagner-isyani-perde-arkasi-ve-muhtemel-sonuclari

 

Yorum Yaz